Revoltă în Sri Lanka. Peste 50 de case ale politicienilor, incendiate de protestatari. „Foc de voie”, ordinul primit de armată

0
333

Restricții de circulație pe timp de noapte au intrat în vigoare în Sri Lanka după ce protestatarii furioși au incendiat casele familiei Rajapaksa și ale politicienilor apropiați de puterea politică de la Colombo, în mijlocul unui val de furie uriaș, generat de o criză economică fără precedent, scrie BBC. În nord-estul țării, protestatarii s-au adunat în fața unei baze navale după ce au apărut zvonuri că Mahinda Rajapaksa s-a refugiat acolo cu membrii familiei sale, după fuga de la reședința sa.

Violențele au erupt de luni și au continuat pe parcursul nopții, după o zi de proteste masive care au dus la demisia prim-ministrului Mahinda Rajapaksa, fratele mai mare al președintelui Gotabaya Rajapaksa. Autoritățile au desfășurat și armata pe străzi pentru a opri protestele masive.

Mulțimile de oameni furioși au asediat reședința fostului premier, care a fost evacuat în cadrul unei operațiuni înainte de răsărit, fiind scos din casă printre focuri de armă și gaze lacrimogene. Protestele continuă, totuși, în ciuda restricțiilor impuse de autorități. Șapte oameni au murit, iar alți 200 au fost răniți de luni până marți.

www.digi24.ro/stiri/

Lasă un răspuns