Sri Lanka are 22 de milioane de locuitori se luptă cu cea mai gravă criză economică din ultimele șapte decenii. Premierul Ranil Wickremesinghe a declarat că economia țării s-a „prăbușit complet”, fără a mai avea posibilitatea de a plăti pentru produse esențiale, inclusiv pentru petrol.

Anunțul premierului apare după o criză prelungită, cu luni întregi de penurie de alimente, combustibil și electricitate și după ce s-a realizat că nici măcar liniile de credit de la țara vecină, India, care au susținut țara până acum, nu sunt suficiente.

„Ne confruntăm acum cu o situație mult mai gravă decât simplele lipsuri de combustibil, gaz, electricitate și alimente. Economia noastră s-a prăbușit complet, aceasta este cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm astăzi”, a declarat premierul Ranil Wickremesinghe în Parlament, potrivit Sky News.

Wickremesinghe a mai spus că Ceylon Petroleum Corporation, compania de stat, are datorii de 700 de milioane de dolari.

„Ca urmare, nicio țară sau organizație din lume nu este dispusă să ne furnizeze combustibil. Sunt chiar reticenți în a furniza combustibil în schimbul banilor”, a precizat premierul din Sri Lanka.

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns